Oisterwijk Swingt drie dagen voluit

7 - 8 - 9 september 2012 | centrum Oisterwijk
Oisterwijk Swingt 2012 over:
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
muziek programma
muziek programma
muziek programma
hot news

Nog munten over?

Munten zijn inwisselbaar tot twee weken na Oisterwijk Swingt bij de deelnemende horeca.

Foto's

Bekijk de foto's van de Sponsoravond, vrijdag, zaterdag en zondag.

Topacts op Oisterwijk Swingt 2012

Massada
Tuur Moens & Syndicate
Jungle by Night
DJ-team
Thorbjørn Risager Band
Jazz Night met Joep Peeters & Friends, Chris Peeters Band & The Smoky Midnight gang
Masalsa
Cubop City Big Band
Gospelconcert: Fontys Jazz Choir ft. Pearl Jozefzoon
Allez Soldaat
Drew Davies ft. Shanna Waterstown
MotownHead
Along Comes Mary
en nog veel meer top acts

Roland Kompier

Het muziekprogramma van 2012 is samengesteld i.s.m. Roland Kompier Produkties

Programma zondag 9 september 2012

 

Alle tijden, plaatsen en artiesten zijn onder voorbehoud.

artiest

DJ-team


De podiumacts worden alle dagen afgewisseld met spetterende DJ-optredens van onder andere DJ / music producer Smashing Sebastian en DJ Wolf.

Lees meer

 

Surprise acts

Naast het ingevulde programma zullen er op zaterdag en zondag her en der surprise acts plaatsvinden. Laat u verrassen!
14.00
-
16.00
artiest

Toetsie Foetsie Jazz Band

Diverse locaties


Een orkest dat zich kenmerkt door een grote mate van spontaniteit en plezier in het gezamenlijk musiceren. Een groot gedeelte van de nummers wordt gezongen en dat komt de sfeer zeker ten goede. Het gaat ervan uit dat oude stijl jazz niet alleen leuk is om naar te luisteren, maar ook prettig is om naar te kijken. Toetsie Foetsie Jazz Band is een typisch oude stijl orkest, maar dat niet schuwt om een uitstapje te maken naar andere muziekstijlen.

 

Joanneskerk: Gospelmis
11.30
-
12.45
Fontys Jazz Choir

Gospelconcert
Fontys Jazz Choir & special guest Pearl Jozefzoon


Het Fontys Jazz Choir bestaat uit 14 studenten van de faculteit der kunsten van de Fontys Hogescholen in Tilburg. Zoals de naam al suggereert specialiseert deze groep jonge mensen zich voornamelijk in vocale meerstemmige jazz maar zingt daarnaast ook pop, gospel en fusion. Om deel uit te mogen maken van het Fontys Jazz Choir moet je als student zijn ingeschreven: zodra een koorlid afstudeert neemt hij of zij automatisch afscheid. Dat betekent dat ieder nieuw studiejaar wordt gestart met nieuwe koorleden. Elk jaar opnieuw staat het koor voor de uitdaging om de perfecte samenklank te bereiken. Omdat van de leden een grote discipline wordt verwacht, en dankzij de stuwende kracht van een kundige dirigent, kan het Fontys Jazz Choir zich meten met ervaren koren en koorzangers.

Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon (1985) werd in 2011 in één klap bekend door haar deelname aan The Voice of Holland. In de spannende finale eindigde ze als tweede achter Ben Saunders. Door deelname aan TVOH stond haar leven in één keer op z’n kop. Haar muzikale carrière ging echt van start en de aanvragen voor optredens zijn niet meer aan te slepen. Naast de passie voor muziek, heeft Pearl vele andere talenten. Zo schitterde zij in de succesmusical Legally Blonde en was daarvoor ook te zien in musicals als Hairspray en Rent.

Lees meer

Gospelconcert in combinatie met Toetsie Foetsie Jazz Band


 

Podium 1: Kiosk

 

DJ optredens vanaf 14.30 uur

 

13.00
-
13.30
gospel

Gospel After Party


Na afloop van de Gospelmis in de Joanneskerk zal Toetsie Foetsie Jazz Band de mensen uitgeleiden richting de Kiosk. Vanuit de Kiosk spelen zij vervolgens een set door.

13.30
-
14.30
Peer de Graafmachine

Kinderprogramma
Peer de Graafmachine Swingt!


De band van Peer de Graaf (zanger/entertainer) brengt een swingend programma voor kinderen met veel ruimte voor improvisatie, interactie & participatie. Oftewel: meezingen, meespringen, meeswingen op Minnehaha (indianendans), Popety Pop (motornummer), Lachen in de maat, Laat je dansje maar komen en nog veel meer. Kom op, swing to bop!

15.00
-
16.15
Cubob City Band

Cubop City Big Band


Met de reeks Otro Mundo nodigt Cubop City Big Band gastmusici uit afkomstig uit Zuid-Amerikaanse muziekstromingen die in Nederland nog niet zo bekend zijn. Na Peru en Colombia staat in de derde Otro Mundo Uruguay centraal met Musica Uruguay. Uruguay is een van de vele landen in Zuid-Amerika met een relatief onbekende maar zeer interessante muzikale stroming; de Candombe, een ritme van Afrikaanse oorsprong dat al tweehonderd jaar een belangrijk onderdeel is van de Uruguayaanse cultuur. Cubop City Bigband nodigt hiervoor niemand minder uit de Uruguayaanse Beatriz Aguilar (zang), José Perez (Candombe drums) en Jose Loprettie (bas, piano).

Bekijk op YouTube Lees meer
17.00
-
18.15
David Gogo

David Gogo


David Gogo is een van de hardst werkende blues-rockgitaristen van Canada en heeft een reeks opmerkelijke prestaties om te laten zien. Gogo vergaarde drie Juno-nominaties, de Saturday Night Blues Great Canadian Blues Award voor een levenslange bijdrage aan de blues in Canada, hij werd WCMA Musicus van het Jaar en is al twee keer uitgeroepen tot Maple Blues Gitarist van het Jaar. In de loop der jaren heeft hij gespeeld met blues- en rocklegendes als BB King, Bo Diddley, George Thorogood, ZZ Top en vele anderen. Met zijn elfde album, Soul Bender, voegt hij nog meer bekendheid toe aan deze reeds indrukwekkende lijst.

Bekijk op YouTube Lees meer
19.00
-
20.30
Massada

Massada


Massada is een Nederlands-Molukse band uit Huizen opgericht door zanger Johnny Manuhutu. De band scoorde in de jaren '70 en '80 van de 20e eeuw hits als Latin Dance, Arumbai en Sajang E. Hun optredens boordevol Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-rock in een Moluks jasje zijn nog altijd succesvol. De basis van de muziek werkt ritmisch, terwijl in de loop der jaren de stijl veranderde naar melodieuze muziek, met hetzelfde uitgangspunt. Massada heeft nog steeds een flinke schare fans. Oude en nieuwe fans, van jong tot oud. Een optreden van Massada is gewoon altijd een feest. Een feest van herkenning om de oude hits nog een keer voorbij te horen komen, of om te luisteren naar nieuwe songs. Swingende songs, die bewijzen dat de sound van Massada, ondanks dat de groep al bijna 30 jaar bestaat, nog steeds niets aan kracht heeft ingeboet.

Bekijk op YouTube Lees meer

 

Podium 2: Raadhuis

 

DJ optredens vanaf 14.45 uur

 

13.30
-
14.45
DelMontis

DelMontis


DelMontis is een muzikaal verbond tussen zanger/pianist Frank Montis (o.a. Laura Vane & The Vipertones) en saxofonist/arrangeur Rolf Delfos (o.a. The Houdini’s). Beide heren leerden elkaar kennen via samenwerking in de Nu-Jazz formatie The Jazzinvaders en al snel ontstonden de plannen voor DelMontis. Aangevuld tot een sextet met klasse musici van allerlei pluimage ontstond er een mix van de songs van Montis en de horns van Delfos waarbij alles draait om een uitgebalanceerde combinatie van vette grooves, transparante liedjes en muzikale vrijheid.

Bekijk op YouTube Lees meer
15.30
-
16.45
The Stolling Rones

The Stolling Rones


The Stolling Rones presenteren u 's werelds grootste rock and roll band aller tijden 'The Rolling Stones'. Met een perfect geïmiteerde performance vertolkt deze theateract de allergrootste hits van de Rolling Stones. The Stolling Rones spelen in het Europese festival-, zalen- en clubcircuit en hebben onlangs met succes hun tour door Japan en Amerika afgerond. De band is door vele fans verkozen tot de beste Rolling Stones Tribute van dit moment. “Dit is zoals de Stones het bedoeld hebben.”

Bekijk op YouTube Lees meer
17.30
-
18.45
Walking the Trigger

Walking the Trigger


Walking the Trigger is een gloednieuwe rhythm ‘n’ boogie ‘n’ soul band met een bijzonder repertoire. Acht ervaren rotten uit de Nederlandse rhythm ‘n’ blues laten hun liefde horen voor muziek die zich op de grens van verschillende genres begeeft. Nummers die niet direct in één stijl passen en daarom niet vaak gespeeld worden maar die juist door hun eigenzinnige karakter bijzonder zijn. Walking the Trigger laat je bijzondere nummers horen van onder meer Dr. John, The Mar-Keys, Rufus Thomas, Jools Holland en Big Jay McNeely. Verwacht spetterend muzikaal vuurwerk met een ruig randje. De musici van Walking the Trigger spelen en speelden onder meer bij King Mo, Hans Dulfer, T-99, Caro Emerald.

Bekijk op YouTube Lees meer

 

Podium 3: Tiliander zaal / foyer

Talent on Stage

Talent on Stage


Een van de nieuwe activiteiten van Oisterwijk Swingt in samenwerking met MOOS (Muziek, Ondernemers & Oisterwijk Swingt) is het Talent on Stage Program. Dit is een talent support project met een finale tijdens Oisterwijk Swingt 2013. De eerste voorronde zal plaatsvinden op zondagmiddag 9 september op het podium de Tiliander. De deelnemende bands worden beoordeeld door een vakkundige jury. De overige voorrondes vinden plaats in de loop van 2012/2013. De twee winnende bands zullen het podium betreden tijdens Oisterwijk Swingt 2013.
Talentvolle bands die authentieke, swingende muziek maken en mee willen doen aan het Talent on Stage Program van Oisterwijk Swingt, kunnen zich aanmelden via talent@oisterwijkswingt.nl

14.30
-
15.30
artiest

Talent on Stage

Franky P. and my Sisters Enemy


Franky P. begon in september 2010 als bluescoverband. Na enkele wisselingen in de bezetting speelt de band inmiddels ook klassieke blues en diverse rocknummers, niet zelden met een funky sausje.

16.30
-
17.30
artiest

Talent on Stage

Chris Valentine & Band


Met een mix van indie-pop en americana die sterk doet denken aan de working class hero's van weleer, brengt Chris Valentine een reeks catchy songs, die goed tussen de trommelvliezen blijven hangen.

 

Podium 4: Tiliander Grand cafÉ / terras

14.30
artiest

Oisterwijk Swingt Locals


Meer info volgt

 

Podium 5: 'T GELAGH
16.30
-
19.00
Jazz Impressions

Jazz Impressions & Leonie Tielemans


Jazz Impressions is een Brabants jazzcollectief, dat speelt van mainstream tot rythm and blues en van gevoelige ballads tot feestelijke swingmuziek. Speciaal voor 9 september is Jazz Impressions uitgebreid met zangeres Leonie Tielemans. Leonie is een zeer goede zangeres met een prima performance waardoor het geluid en het gezicht van de groep verandert. Zij is zojuist afgestudeerd op het conservatorium in Utrecht en momenteel bezig met de 2e fase van de opleiding in Amsterdam bij niemand minder dan Gé Titulaer. Jazz Impressions speelt in de volgende bezetting: Leonie Tielemans: vocal, Bas van Dun: trompet en bugel, Arno Aerts: hammond-orgel, Martien Tielemans: gitaar en Marcel van Vught: drums.

hoofdsponsors