Oisterwijk Swingt drie dagen voluit

7 - 8 - 9 september 2012 | centrum Oisterwijk
Oisterwijk Swingt 2012 over:
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
muziek programma
muziek programma
muziek programma
hot news

Nog munten over?

Munten zijn inwisselbaar tot twee weken na Oisterwijk Swingt bij de deelnemende horeca.

Foto's

Bekijk de foto's van de Sponsoravond, vrijdag, zaterdag en zondag.

Topacts op Oisterwijk Swingt 2012

Massada
Tuur Moens & Syndicate
Jungle by Night
DJ-team
Thorbjørn Risager Band
Jazz Night met Joep Peeters & Friends, Chris Peeters Band & The Smoky Midnight gang
Masalsa
Cubop City Big Band
Gospelconcert: Fontys Jazz Choir ft. Pearl Jozefzoon
Allez Soldaat
Drew Davies ft. Shanna Waterstown
MotownHead
Along Comes Mary
en nog veel meer top acts

Roland Kompier

Het muziekprogramma van 2012 is samengesteld i.s.m. Roland Kompier Produkties

Programma zaterdag 8 september 2012

 

Alle tijden, plaatsen en artiesten zijn onder voorbehoud.

artiest

DJ-team


De podiumacts worden alle dagen afgewisseld met spetterende DJ-optredens van onder andere DJ / music producer Smashing Sebastian en DJ Wolf.

Lees meer

 

Surprise acts

Naast het ingevulde programma zullen er op zaterdag en zondag her en der surprise acts plaatsvinden. Laat u verrassen!

 

Podium 1: Kiosk

 

DJ optredens vanaf 18.00 uur

 

18.15
-
20.00
Allez Soldaat

Allez Soldaat


Dit tienkoppige gezelschap zingt en predikt in de mooiste taal ter wereld; het Brabants! De teksten gaan over liefde, haat, angst, verdriet, het eeuwige gevecht met de fles en je ziel verkopen aan d'n duvel. Kleine akoestische liedjes worden afgewisseld met stevig rockende songs die alle één ding gemeen hebben: een goed verhaal. En deze verhalen worden live op een rauwe, pure en eerlijke manier verteld.

Bekijk op YouTube
20.30
-
22.15
Drew Davies Rhythm Combo Shanna Waterstown

Drew Davies Rhythm Combo special guest: Shanna Waterstown


Drew Davies, vocalist en saxofonist uit Groot Brittannië, is geïnspireerd door de rhythm & blues van de vijftiger en zestiger jaren. In Frankrijk vond hij uiteindelijk de ultieme begeleidingsband en The Drew Davies Rhythm Combo was geboren. Bij deze vijfmansformatie spat werkelijk iedere keer weer de energie van het podium af! Zij zijn dan ook graag geziene gasten op alle grote festivals in Europa. Tijdens Oisterwijk Swingt verwelkomt het Drew Davies Rhythm Combo als special guest niemand minder dan Shanna Waterstown, een van de beste blues- en jazzzangeressen van Frankrijk.

Bekijk op YouTube Lees meer
23.00
-
1.00
Masalsa

Masalsa


De in 1994 opgerichte formatie Masalsa is een moderne latin band die de meest swingende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen ten gehore brengt. De bandleden (11 stuks) zijn grotendeels afkomstig uit Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied. De naam Masalsa is een samensmelting van de woorden masala (hete kerrie) en salsa (saus). Masalsa staat dan ook garant voor een pittig en gevarieerd repertoire waarin o.a. Puerto Ricaanse, Cubaanse en Dominicaanse klanken de revue passeren. Masalsa beschikt over een ijzersterke blazerssectie, een dynamische ritmesectie en stralende vocalen waardoor het repertoire op een eigentijdse manier wordt uitgevoerd. Dat Masalsa de ambassadeur is van de salsa in Nederland bewijzen de vele optredens op diverse festivals en podia.

Bekijk op YouTube Lees meer

 

Podium 2: Raadhuis

 

DJ optredens vanaf 19.15 uur

 

20.30
-
22.00
52 All Stars

52 All Stars


2011 was het jaar van de 52 All Stars. Na een verpletterend eerste optreden op Oisterwijk Swingt waar de vlammen de bezoekers letterlijk en figuurlijk om de oren vlogen, werd al snel besloten dat dit een project was dat een vervolg moest krijgen. En dat kwam er in december in de Leerfabriek, waar de 52 All Stars als eerste band ooit het podium mocht warmdraaien. Het was een memorabele avond waar nog lang over nagepraat zou worden. Zo heel raar is het dus niet dat Alwin Houwing en de broertjes Jasper, Robbert en Stijn Thoolen ook dit jaar weer speelminuten krijgen. Dit jaar met een iets andere inslag omdat broertje Stijn er niet bij kan zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, de 52 All Stars rocken als nooit tevoren met dank aan toetsenist Joey, bassist Martin, zanger Hans en zangeres Laura.

Bekijk op YouTube
23.00
-
1.00
MotownHead

MotownHead


De 12-koppige 60’s soulformatie MotownHead is een van Nederlands beste ‘original’ 60 soulacts en meer dan 25 jaar de ambassadeur van de 60’s dansmuziek. De band levert haar show op vele podia en festivals, waaronder het grootste soulfestival van Europa: het Porretta Soul Festival in Italië. MotownHead bestaat uit soul preacher en stage personality Mr. Brandon Delagraentiss (USA), gastheer en soul man Mr. Eddie Taylor (GUY) en soul sister/dancer Mrs. Joyce Stevens als wel een spetterende 5-koppige blazerssectie en een zeer funky authentieke 4-koppige ritme sectie. Gegarandeerd een unieke high energy stunning funky soul show, die de gouden tijden van grootheden als James Brown, Sam & Dave, Aretha Franklin, Otis Redding en Marvin Gaye doet herleven.

Bekijk op YouTube Lees meer

 

Podium 3: Tiliander zaal / foyer
20.45
-
21.45
Chris Peeters

Jazz Night:

Chris Peeters Band


Nieuwe Nederlandse jazztalenten schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Een van de meest authentieke van die talenten is de in Breda geboren en momenteel in Rotterdam woonachtige Chris Peeters. Deze opkomende jazzbelofte blinkt op haar debuut My Name Is Chris uit in stijl. De stijl van Chris Peeters is het beste te omschrijven als opgewekte zwoele jazz, voorzien van een aangename laid back sound en is geïnspireerd door jazz zangeressen als Anita O’Day en Billie Holiday. Naast de fluwelen stem van Chris Peeters zelf vormt ook het mierzoete geluid van het hammond orgel van Dirk van der Linden een belangrijk aandeel in het old school geluid.

Bekijk op YouTube Lees meer
22.15
-
0.00
Jazz Night

Jazz Night:

Joep Peeters & Friends met o.a. Brooks Tegler


Joep Peeters speelt sinds 1965 piano, altsaxofoon, vibrafoon en hij zingt ook. Als musicus legt hij zicht toe op de oudere jazzstijlen van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw: Classic Jazz en Swing. Die muziek vermengt hij met de New Orleans Revival, Jump&Jive, Rhythm&Blues van de jaren veertig en vijftig. Joep Peeters treedt op als solist, maar stelt ook bands van verschillende grootte samen. Zo ook voor Oisterwijk Swingt waar hij aantreedt met Robert Veen (reeds), Steve Yocum (trombone), Richard Frijters (bas) en Brooks Tegler (drums). Gastsolist is Keesjan Hoogeboom op trompet. Hij is bekend van de Dutch Swing College Band.

Lees meer

 

Podium 4: Tiliander Grand cafÉ / terras
23.00
-
1.00
The Smoky Midnight Gang

Jazz Night:

The Smoky Midnight Gang


In 1994 liet Big Smile Tony (Hans Verhelle) zich als zanger-saxofonist omringen door een aantal gehaaide muzikanten. Voor repertoire gingen ze op zoek naar de “roots of rock’n roll”, de boogie woogie en swing van het interbellum maar voornamelijk de originele Rhythm & Blues van kort na WO II. Een nieuwe formatie zag het levenslicht in de spirit en de stijl van de jumpbands uit die tijd: The Smoky Midnight Gang. Jarenlang waren de gangsters vaste waarden in de jazzkelders van Parijs, waar ze ook de cd ‘live at the Slow Club Paris’ opnamen. Ze toerden door België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en hebben sinds kort weer een gitarist in hun midden.

Bekijk op YouTube Lees meer

 

Podium 5: 'T GELAGH
21.30
-
0.30
Broodje Earring

Broodje Earring


Oude jongens krentenbrood brengen een smaakvol broodje ‘Brood’ en ‘Earring’, belegd met Joe Cocker, the Who, the Kinks, the Beatles, Hendrix, Cuby, U2 en anderen. Dat is lekker, dat is smullen, dat is Rocken met een grote R. Broodje Earring, muziek die zich lekker laat weghappen onder het genot van een glas bier en gezelligheid.

Bekijk op YouTube Lees meer
hoofdsponsors