Oisterwijk Swingt drie dagen voluit

7 - 8 - 9 september 2012 | centrum Oisterwijk
Oisterwijk Swingt 2012 over:
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
muziek programma
muziek programma
muziek programma
hot news

Nog munten over?

Munten zijn inwisselbaar tot twee weken na Oisterwijk Swingt bij de deelnemende horeca.

Foto's

Bekijk de foto's van de Sponsoravond, vrijdag, zaterdag en zondag.

Topacts op Oisterwijk Swingt 2012

Massada
Tuur Moens & Syndicate
Jungle by Night
DJ-team
Thorbjørn Risager Band
Jazz Night met Joep Peeters & Friends, Chris Peeters Band & The Smoky Midnight gang
Masalsa
Cubop City Big Band
Gospelconcert: Fontys Jazz Choir ft. Pearl Jozefzoon
Allez Soldaat
Drew Davies ft. Shanna Waterstown
MotownHead
Along Comes Mary
en nog veel meer top acts

Roland Kompier

Het muziekprogramma van 2012 is samengesteld i.s.m. Roland Kompier Produkties

Programma vrijdag 7 september 2012

 

Alle tijden, plaatsen en artiesten zijn onder voorbehoud.

artiest

DJ-team


De podiumacts worden alle dagen afgewisseld met spetterende DJ-optredens van onder andere DJ / music producer Smashing Sebastian en DJ Wolf.

Lees meer

 

Podium 1: Kiosk

 

DJ optredens vanaf 20.30 uur

 

19.45
-
20.30
Along Comes Mary

Along Comes Mary


Gewapend met haar blonde dreadlocks kleurt Mary onstuimig buiten de lijnen waarmee jazzland is afgebakend. Jessica Rabbit-gewijs zingt ze je haren recht overeind. Haar zwoele stembanden nemen een voor een elke song bij de kraag, ondersteund door een originele strakke band. Deze formatie brengt de meest bekende songs van de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 gecombineerd met hedendaagse nummers, maar vermomd in een vaudeville-variété-gipsy-jasje. Buiten de standaard ritmesectie en eventuele blazers wagen ze zich aan genrevreemde instrumenten zoals ukelele, kazoo en washbord. Zelfs enkele uitheemse snaarwerktuigen mogen legaal meedoen. De integratie loopt gesmeerd!

Bekijk op YouTube
21.15
-
22.30
Thorbjørn Risager Band

Thorbjørn Risager Band


Gitarist/zanger Thorbjørn Risager, geboren op 19 mei 71 in Yillinge op 30 kilometer van Kopenhagen, is de leider van een zevenkoppige band die hard op weg is om één van de toonaangevende bands van Europa te worden. Ze hebben een eigen sound en spelen een mix van Rhythm & Blues, Chicago blues en Soul met een snufje New Orleans. Rond zijn 17e kwam hij in contact met de muziek van Stevie Ray Vaughan, wat hem resoluut voor de gitaar en zang deed kiezen. Tot zijn grote invloeden behoren Ray Charles, Tom Waits en de voor hem “grootste blueszanger en beste bluesgitarist ooit”, B.B. King.

Bekijk op YouTube Lees meer
23.00
-
1.00
Crazy Cadillac

Crazy Cadillac


De Rock 'n' Roll muziek van Crazy Cadillac klinkt zeer authentiek, zoals de muziek uit die tijd moet klinken: puur, swingend, sfeervol, soms rauw, en vooral ook met een flinke dosis plezier en humor. Crazy Cadillac brengt een repertoire met alle oldies uit de hoogtijdagen van de Rock 'n' Roll. Zeer herkenbaar met nummers van o.a. Bill Haley & the Comets, Elvis Presley, Chuck Berry, Dion & the Belmonts, Eddy Cochran en Freddie Bell & the Bellboys. Tijdens ieder optreden springen de vonken er vanaf door het enthousiasme en plezier waarmee gespeeld wordt.

Bekijk op YouTube

 

Podium 2: Raadhuis

 

DJ optredens vanaf 18.00 uur

 

19.15
-
20.30
Labelous

Labelous


Labelous is een professionele band waarin muzikaliteit en eigenheid een grote rol speelt. Met een repertoire dat bestaat uit funk, soul en acidjazz weet Labelous keer op keer te overtuigen. Met een groovende ritmesectie, een strakke blazerssectie en een ijzersterke frontvrouw klinkt deze jonge band erg volwassen. Labelous speelt een mix van Funk, Jazz, Soul en Pop, ook wel Acidjazz genaamd. Het repertoire bestaat uit nummers van artiesten als Brand New Heavies, Incognito, Jamiroquai, Beady Belle, Gare Du Nord en Wicked Jazz Sounds Band. “Een jonge, frisse band met een voortdurend groovend repertoire. Deze achtkoppige band heeft maar één missie: iedereen een ultieme swingende avond bezorgen!"

Bekijk op YouTube Lees meer
21.15
-
22.30
uur Moens & Syndicate

Tuur Moens & Syndicate


Duizelingwekkende drum- en percussiepartijen, strakke blazers, funky gitaren én geraffineerde wereldinvloeden. Wie van funk, fusion en wereldmuziek houdt, komt met het internationale gezelschap Tuur Moens & Syndicate zeker aan zijn trekken. De fenomenale drummer Tuur Moens (België, 1985) maakt muziek sinds zijn vierde levensjaar. Hij studeerde aan het Lemmens Instituut in het Belgische Leuven en het Rotterdams Conservatorium. In 2009 won Moens de Erasmus Jazz Prijs. Zet je schrap voor een muzikaal avontuur waar de vonken vanaf vliegen!

Bekijk op YouTube Lees meer
23.30
-
0.45
Jungle By Night

Jungle By Night


Jungle By Night is een negenkoppig collectief uit Amsterdam. De instrumentale muziek van het ensemble kenmerkt zich door veel koperwerk, percussie en een prominent aanwezig orgeltje, waarmee de Amsterdammers een broeierige collage samenstellen van funk, Fela Kuti-achtige afrobeat, rock en (Ethiopische) jazz. Jungle By Night onderscheidt zich door de grootstedelijke funk, soul en jazz te vermengen met nadrukkelijk Afrikaanse percussie. Hun debuutalbum Hidden is een onmiskenbaar eerbetoon aan de flamboyante en exotisch aandoende klanken uit begin jaren zeventig.

Bekijk op YouTube Lees meer
hoofdsponsors